18.05.2017

KUR'AN VE SÜNNETE GÖRE AİLE İÇİ İLETİŞİM

Sarıyer İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun, Aile Haftası münasebetiyle düzenlediği program 18.05.2017 tarihinde yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camii Konferans Salonu’nda, İstanbul İl Vaizlerinden Meral GÜNEL “Kuran ve Sünnete Göre Aile İçi İletişim” adlı bir konferans verdi. Konuyu emanet, adalet ve merhamet ekseninde anlatan M. GÜNEL, kimsenin derdinin “orijinal dert” olmadığını söyledi. Anne, baba, eş ve evlat gibi hayatımıza anlam katan kişilerin iletişim kılavuzlarını mümkün olduğunca doğru okumamız gerektiğini ifade etti. Ayrıca maneviyatı ve duyguları bırakıp, hayata sadece maddi açıdan bakmanın bizleri yanlışa götüreceğini hatırlatarak herkesin bir duygusal banka hesabının olması gerektiğini belirtti.

Sorunsuz bir hayat yoktur diyen M. GÜNEL, aile içi sorunları etkileyen en önemli unsurun eşlerin hatalı iletişimi nedeniyle aralarında sevi ve saygının zedelenmesi, güven duygusunun sarsılması, aile içi ilişkilerde kaygı, endişe, ön yargı ve korkuların egemen olmasını gösterdi. Ayrıca aile içinde üyeler, özellikle eşler birbirlerinin farklı özelliklerinin farkında olarak, birbirlerini tanıma ve anlama çabası içinde iletişime yön vermeliler diyerek herkese mutluluklar diledi.

Merkez Kuran Kursun’ dan Fatma ETO, Mediha GÖRGEN ve Ayazağa Merkez Kuran Kursu’ndan Safure AYDOĞDU’ nun da görev aldıkları program katılımcılar tarafından faydalı bulundu.