31.03.2017

Bağımlılıkla Mücadelede Aktif Sabır

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AKTİF SABIR

Sarıyer İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 31.03.2017 Cuma günü, konusu “Bağımlılık” olan bir program düzenledi.

Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Toplum Sağlık Merkezinden Uzman Hemşire Bilgenur BAYRAKTAR ile Üsküdar İlçe Müftülüğünden Din Hizmetleri Uzmanı Ayşegül CORTOĞLU katıldı.

Bilgenur BAYRAKTAR tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji ve kumar bağımlılıkları hakkında bilgi verdi. Bağımlılık döngüsüne dikkat çekerek sigaranın en az zararlı gibi göründüğü fakat bağımlılıkların başı olarak algılanmak gerektiğini ifade etti. Bağımlılık türlerinin nasıl başladıklarını anlatan Bilgenur BAYRAKTAR, bu bağımlılıkların yol açtığı sorunları da tek tek ele aldı.

Ayşegül CORTOĞLU, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlarından olan Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum ile Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum adlı eserleri tanıttı. A. CORTOĞLU’nun konuşmasından bir kesit: “Bağımlılık, bir kişinin kullandığı madde ya da yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onu hayatının merkezine yerleştirerek onsuz bir hayat süremez hale gelmesidir. Bağımlılık, sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelere karşı gelişebileceği gibi, kumar, internet ve televizyon gibi teknolojik aletlere karşı da oluşabilir.”

Mediha GÖRGEN, Fatma ETO ve Gönül ERCİVAN' ın katkılarıyla gerçekleşen program soru-cevap ile tamamlanmıştır.