01.01.2022

“AİLECE CAMİDE, MİLLETÇE DUADAYIZ” SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde İl ve İlçelerdeki camilerde 1 Ocak 2022 Cumartesi günü "Ailece Camide, Milletçe Duadayız" temalı sabah namazı buluşması düzenlendi. Sancaktepe Müftülüğü tarafından Samandıra Hz. Ebubekir Sıddık Camii'nde gerçekleştirdiği programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, dua, sohbet ve tesbihat sonrası katılımcılara ikramlar yapıldı.

Cemaatle kılınan sabah namazının ardından Sancaktepe Müftüsü Muammer TURAN cami cemaatine hitap ederek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın 'Ailece Camide, Milletçe Duadayız' temalı sabah namazı buluşması programımıza iştirak eden ailelerimize bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Genciyle yaşlısıyla ailecek camide bir araya gelip namaz kılmak, namazı ailece camide eda etmek çok anlamlı ve örnek bir davranıştır. Bütün vakitler önemlidir. Ancak sabah namazında buluşmak, seherde bir cami ikliminde saf tutmak hayatımıza ayrı bir tat katmaktadır. Yeni bir miladi yıla başlarken zamanın sahibine itaat ederek din kardeşlerimizle birlikte omuz omuza saf tutarak başlamak, yeni yılın ilk saatlerinde yapabileceğimiz en güzel davranışlardan biridir." dedi.

Namazdan sonra Sancaktepe Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı.