08.10.2020

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülüğümüz ve Sancaktepe Belediyesi işbirliği ile Covid-19 salgın hastalığı tedbirlerine uyularak Müftülüğümüz konferans salonunda bir program düzenlendi.

Programa Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma DÖĞÜCÜ, Akparti İlçe Başkanı Adil KANDEMİR, Müftümüz Muammer TURAN, bazı belediye personelinin yanısıra bazı din görevlilerimiz ve müftülüğümüz daire personeli katıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, Müftümüz Muammer TURAN'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Müftümüz Muammer TURAN; “Camilerimiz sadece ibadet edilen yerler olmayıp birer ilim meclisidir. Efendimizin hayatında ilim çok önemlidir. Bu yılın ana teması da cami ve ilimdir. Külliyenin en önemli kesimleri içinde bulundurdukları kütüphanelerdir. Gençlerimiz de bu külliyede buluşmalar yapıyor. Haftamızın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Akabinde hitapta bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma DÖĞÜCÜ; "Camilerimizin süsü cemaatidir. Camiye gelen çocukları ve gençleri gördüğümüz zaman kıpır kıpır uyanış hissediyoruz. Çocuklarımızın neşesi ve gençlerin heyecanı ile dolmayan cami mahzun ve öksüz kalmış demektir” şeklinde konuştu. Konuşmasının akabinde cami ve Kur'an kursu görevlilerimize çeşitli hediyeler takdim etti. Ayrıca tedbirler çerçevesinde bütün din görevlilerimizin programa davet edilemediğini ancak ilçemizde görev yapan bütün görevlilerimize hediyelerin ulaştırılacağını ifade etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftamızda böyle bir programla bizlerle beraber olan ve hediye takdiminde bulunan ilçemiz Belediye Başkanı Av. Şeyma DÖĞÜCÜ' ye ve ekibine teşekkür eder, çalışmalarında hayırlı muvaffakiyetler temenni ederiz.

Konuşmaların akabinde Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma DÖĞÜCÜ, Müftümüze ve bazı görevlilerimize hediye takdim etti. Takdim esnasında tedbirler çerçevesinde din görevlilerimizin hepsinin programa davet edilemediğini ancak ilçemizde görev yapan bütün görevlilerimize hediyelerin ulaştırılacağını ifade etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftamızda böyle bir programla bizlerle beraber olan ve hediye takdiminde bulunan Belediye Başkanımız Av. Şeyma DÖĞÜCÜ' ye ve ekibine teşekkür eder, çalışmalarında hayırlı muvaffakiyetler temenni ederiz.