16.07.2020

15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

"15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik ve Beraberlik Günü" münasebetiyle Müftülüğümüz tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

1. 15 Temmuz Çarşamba günü Samandıra'da medfun bulunan Şehit P. Uzm. Çvş. Selim TOPAL, Şehit Jan. Kom. Uzm. Çvş. Hakkı DOĞAN, Şehit Jan. Kom. Onb. İbrahim İŞCAN ve Şehit Er Can YILMAZ kabirleri ziyaret edildi. Ziyaret esnasında görevlilerimiz tarafından yapılan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftümüz Sayın Muammer TURAN tarafından dua icra edildi.

2. 15 Temmuz Çarşamba günü bazı şehit aileleri ziyaret edildi.

3. 15 Temmuz Çarşamba günü öğle namazı öncesinde Samandıra Hz. Ebubekir Sıddık Camiinde tüm kahraman şehitlerimiz ve 15 Temmuz Şehitlerimiz için görevlilerimiz tarafından "Kuran-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid" programı icra edildi. Programın bitiminde ilçe vaizlerimiz tarafından "Vatan, Millet ve Şehitlik" konulu konuşma ve ilçemiz genelinde okunan hatimlerin duası icra edildi.

4. 15 Temmuz gecesi Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü" etkinliğinde görevlilerimiz tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti, kaside ve salat-u selam okuması icra edildi. Etkinliğin sonunda Müftümüz Sayın Muammer TURAN tarafından dualar edildi.

5. 15 Temmuz gecesi saat 00.13'te, ilçemizdeki 73 camimizde Salat-u Selamlar okundu.

Bu vesileyle geçmişten günümüze din-u devlet mülk-ü millet uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.