07.05.2020

"ÖRGÜN EĞİTİM İLE BİRLİKTE HAFIZLIK EĞİTİMİ" PROJESİ İLE KISA SÜREDE HAFIZ OLDU.

Müftülüğümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan "Örgün Eğitim ile birlikte Hafızlık Eğitimi" projesi kapsamında hizmet veren 4 Kur’an Kursumuzda toplam 109 öğrencimiz bulunmaktadır.
Söz konusu Kur'an Kurslarımızdan birisi olan Ortadağ Kur’an Kursunda 30.09.2019 tarihi itibari ile yatılı olarak Hafızlık Temel Öğretimine kayıtlı olarak eğitim gören ve aynı zamanda Abdurrahmangazi İmam Hatip Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki Temel Hafızlık Öğrencisi Damlanur YÜKSEL, üç buçuk ay gibi kısa bir surede hafızlığını tamamlamıştır.

Öğrencimiz aynı kurs da fahri (geçici) Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yapmakta olan Ranil ÜNSAL hocamızın öğrencisi olarak 15.01.2020 tarihinde hafızlık eğitimine başlayarak 06.05.2020 tarihi itibarıyla 180 günlük ders verme süresi içerisinde yaklaşık üç buçuk ay gibi kısa bir zamanda hafızlığını tamamlamış bulunmaktadır.
Henüz hafızlık kesin kaydını yapmadan ve İmam Hatip Ortaokuluna ara vermeden hafızlığını ikmal eden öğrencimiz Covid-19 virüs salgını nedeniyle Kur’an Kursları zorunlu tatile girdiğinden 13 Mart 2020 tarihinden itibaren de ezberlerini hocası Ranil ÜNSAL’a kendi evinden ve Whatsapp üzerinden vermekte idi.

Hafız öğrencimiz Damlanur YÜKSEL İlçemiz Müftüsü Muammer TURAN tarafından 1 tam Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilmiş ancak içerisinde bulunduğumuz Covid-19 sıkıntılı günlerinde yaşının küçük olması nedeniyle hediyesinin kendisine daha sonra takdim edilmesi uygun görülmüştür.

Hafızlığını kısa sürede ikmal eden öğrencimizi, ailesini ve hafız olmasında emek sarfeden hocamızı tebrik eder, hafız öğrencimize bundan sonraki hayatında Cenab-ı Hakk'tan muvaffakiyetler diliyoruz.