05.11.2019

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

İstanbul Müftülüğünün her hafta farklı bir camide düzenlediği Sabah Namazı Buluşması, bu hafta İlçemiz Fatma Fitnat Hanım Camiinde düzenlendi.

Buluşmada İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, İstanbul Müftü Yardımcısı Musa BİLGİÇ, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal AYYILDIZ, Sancaktepe Müftümüz Muammer TURAN, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan VARANK Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Nurettin YİĞİT, Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri ve Üyeleri, Din Görevlilerimiz, Çok sayıda cemaatimiz, Kur'an Kursu öğrencilerimiz ve gençlerimiz yerini aldı.

Sabah ezanından sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI tarafından kıldırılan namazdan sonra tesbihat ve konuşmalarla devam etti.

İcra edilen tesbihat sonrası cemaate hitap eden Sancaktepe Müftümüz Muammer TURAN konuşmasında, günümüzde farklı akımlara kapılan gençlerimize manevi olarak hitap etmek adına camilerin ve gençlik merkezlerinin önemini vurguladı ve başta İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI olmak üzere Sabah Namazı buluşmasına katılan herkese teşekkür etti.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI ise yaptığı konuşmada, İlk olarak Tahrim suresinin bazı ayetlerini tefsir ettikten sonra, "Allah'ın c.c. her işinde bir hikmet vardır" düsturundan yola çıkarak dünya hayatının bir imtihan olduğunu ve bu imtihan dünyasında kişinin başına bir takım musibetlerin gelebileceğini, kişinin başına gelen musibetlerin de, Efendimiz'in (sav) buyurduğu üzere "Müslüman başına gelen her musibet vesilesiyle mutlak surette affa nail olur, velev ki bu bir diken batması dahi olsa." sabrettiği taktirde onun günahlarına keffaret olacağını ifade etti. Kişi bir şey yapacağı zaman yapacağı şeyin ahirete de faydasının olup olmayacağını düşünmesi gerektiğini söyleyen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. MAŞALI, Kur'an-ı Kerimde geçen Musa (a.s) - Hızır (a.s.) kıssasındaki hikmetlere temas ederek konuşmasını bitirdi.

Program, Sabah Namazı buluşmasına katılan cemaatimizle musafahalaşmanın ardından sona erdi. Programın akabinde Sancaktepe Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı.

Sabah Namazı Buluşmamıza katılıp bizleri yanlız bırakmayan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI ve İstanbul Müftü Yardımcısı Musa BİLGİÇ' e, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal AYYILDIZ' a, Sancaktepe Müftümüz Muammer TURAN' a, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan VARANK Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Nurettin YİĞİT' e, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri ve Üyelerine, Din Görevlilerimize, cemaatimize, Kur'an Kursu öğrencilerimize, gençlerimize ve çorba ikramında bulunan Sancaktepe Belediyesine çok teşekkür ederiz.