03.10.2019

2019 CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI

2019 Yılı Cami ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle müftülüğümüzce program düzenlendi.

02.10.2019 Salı günü Samandıra Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Müftümüz Sayın Muammer TURAN, İlçemiz Vaizleri M. Zeki BAKIRCIOĞLU ve Veysel ÖZ, Kartal Vaizi Ali ARICAN, Müftülüğümüz personeli, Din Görevlilerimiz ve bazı cemaati, Cami Gençlerimiz, Kur'an Kursu Öğreticilerimiz ve bazı öğrencileri katıldı.

Program Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Mikail TEKÇE' nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşması yapan Müftümüz Sayın Muammer TURAN, Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği "Cami ve Hayat" temasının öneminden bahsederek cami merkezli bir hayatın oluşturulması gerektigini ve bunun sağlanması için din görevlilerimizin büyük bir özveriyle çalışması gerektiğini vurguladı. Konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür ederek tüm Din Görevlilerimizin Cami ve Din Görevlileri haftasını tebrik etti.

Selamlama konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan 2019 Din Görevlileri Haftası sinevizyon gosterimi izletildi.

Sinevizyon gösteriminin ardından "Cami ve Hayat" temalı panele geçildi. Müftümüz Sayın Muammer TURAN' ın Moderatörlüğünü üstlendiği panelde, İlçemiz Vaizi M. Zeki BAKIRCIOĞLU tarafından "Camiyle Büyüyen Çocuk" konulu, İlçemiz Vaizi Veysel ÖZ tarafından "Cami ve Engelliler" konulu, Kartal Vaizi Ali ARICAN tarafından ise "Kişilik İnşasında Camilerin Rolü" konulu konuşmalar icra edildi. Panel, tüm katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Panelin ardından 2019 Yılı Bayanlar Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında birinci seçilen ilçemiz Hz. Aişe Kur'an Kursu öğreticisi Fatma GÖK ve emekli olan Yenidoğan Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Alaaddin DEMİRYÜREK'e çalışmalarından ötürü plaket takdim edildi.

Program, Plaket takdiminin ardindan sona erdi.

Başta Din Görevlilerimiz olmak üzere programımıza katılım sağlayan ve bizi yanlız birakmayan herkese çok teşekkür ederiz.