01.07.2019

İCAZET MERASİMİ

Müftülüğümüze bağlı imam-hatip ortaokulu ve hafızlık programı kapsamında okul eğitimi ile birlikte hafızlık eğitimi veren Sancaktar Erkek Kur'an Kursumuzda hafızlığını ikmal eden 27 öğrencimiz için Hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

İcazet Merasimine Reisu'l-Kurra Vekili Mustafa DEMİRKAN, Şeyhu'l-Kurra İbrahim TANRIKULU, Kurra Hafız Fatih ÇOLLAK, Sancaktepe Kaymakamı Adnan ÇAKIROĞLU, Sancaktepe Belediye Başkan Vekili Kemal AYYILDIZ, Sancaktepe Müftümüz Muammer TURAN, Kocaeli Çayırova Müftüsü Yusuf BİNGÖL ve çok sayıda hoca ve talebe ile beraber hafızlarımızın değerli aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Sancaktepe Müftümüz Muammer TURAN yaptı. Konuşmasında Kuran-ı Kerim okumanın ve ezberlemenin öneminden ve müftülüğümüzün gençlikle alakalı çalışmalarından bahsederek hafızlığını tamamlayan öğrencileri tebrik edip onların ailelerine teşekkür etti.

Kurra Hafız Fatih ÇOLLAK ise yaptığı konuşmada, "Allah ehli olanlar, Kur'an ehli olanlardır; onlar hem Allah ehli, hem de O'nun has kullarıdır" hadisinden yola çıkarak Kur'an ehli olmanın aşamalarından; ''Kâriül-Kur'an, Hâfiz'ul-Kur'an, Âlim'ül-Kur'an, Hâdim'ul-Kur'an, Âmil'l-Kur'an, Hâmil'ül-Kur'an'' kavramlarını hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Reis-ül Kurra Vekili Mustafa DEMİRKAN’ın konuşma ve dualarıyla devam eden program, hafızlığını ikmal eden 27 öğrencimizin icazet belgelerini ve hediyelerini almalarıyla tamamlandı.

Hafızlığını ikmal eden öğrencilerimizi ve onların hafız olması için gece-gündüz demeden emek sarf eden değerli hocalarımızı tebrik eder, kendilerine hayatları boyunca Kur'an-ı Kerime ve Sünnete uygun bir yaşam dileriz.