05.02.2024

Miraç Kandili

Müftülüğümüz Tarafından Miraç Kandil'inde Gerçekleştirilen Faaliyetler

Bu sene Miraç Kandili Programı Fatma Çelik Camii’nde icra edildi. İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu Miraç Kandili ve depremle ilgili sohbetlerini gerçekleştirdi. Programda Orhan Demirci, Mikail Tekce ve Ahmet Yaşar tarafından Kur’an tilavetleri, ilahi ve kasideler okundu. Bu gecede eller semaya açıldı ve en içten duygularla samimi dualar edildi. Müftü Soylu 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve Filistin’de Şehit olan Din Kardeşlerimiz için dua etti. Müftü Soylu cami İmam-Hatibi Erol Nayır, Müezzin-Kayyımı Ahmet Çatal ve programda emeği geçen hocalarımıza teşekkür etti. Program çıkışı cemaatimize ikramda bulunuldu.

Gençlere yönelik Miraç Kandili Programı ise Musaefendi Camii’nde gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakamımız Ahmet Karakaya İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu, Belediye Başkanı Yarımcısı Nazım Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş katıldı. Müftü Soylu günün anlam ve önemini belirten Miraç ve deprem konulu sohbetini gerçekleştirdi. Gençler Kur’an Tilaveti ve ilahiler söyledi. Müftü Soylu gençlere nasihatlarda bulundu ve kandillerini kutladı. Program Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu’nun İkindi Namazını kıldırmasıyla son buldu.

Kadınlara yönelik Miraç Kandili programı ise Fatma Fitnat Camii’nde gerçekleştirildi. Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu programa katılarak kandillerini kutladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili sohbet İl Müftü Yardımcımız Huriye Akbıyık tarafından yapıldı. Kadın Din Görevlileri Tasavvuf Ekibi tarafından mevlit okundu, ilahiler söylendi. Depremde vefat edenlere, Filistin’de hayatını kaybeden kardeşlerimize ve tüm Şehitlerimiz için dualar edildi. Program çıkışında konuklara lokum ve kandil simidi ikram edildi.