02.02.2023

Gençlerle Adım Adım İstanbul Gezileri

Sancaktepe Müftülüğü Yenidoğan Gençlik Merkezinde derslere katılan öğrencilere yönelik tarihi mekanlara ve camiilere gezi düzenlendi.

Gençlere yönelik birçok faaliyette bulunan Yenidoğan Gençlik Merkezi, ibadete açıldığı günden bugüne kadar daha önce Ayasofya-ı Kebir Camii Şerifi’ni görmemiş gençleri bu kutsal mekân ile buluşturmak için ziyaretlerini sürekli hale getirdi. Ortaokul’dan Üniversite seviyesine kadar pek çok genci Ayasofya-ı Kebir Camii Şerifi ile buluşturan Yenidoğan Gençlik Merkezi, gençlerin bu tarihi mekanın tarihi yapısını, değerini bilmelerini ve bu maneviyatı kesinlikle hissetmeleri gerektiğini ve bunun için çabaladıklarını belirtti.

En son düzenlenen ziyarette Vaiz Metin Aksoy, Din Hizmetleri Uzmanı Hakan Akkaya, Yenidoğan Hz. Ebubekir Camii Müezzin Kayyım-ı Çetin Canan ve Zeynal Hışır'ın rehberliğinde öğrenciler Ayasofya-ı Kebir Camii Şerifi’nin yanı sıra Fatih Camii ve Fatih Sultan Mehmed Han Türbesini, Eyüp Sultan Camii ve Eyüp Sultan Hazretlerinin Türbesini ve tarihte iz bırakan büyüklerimizin kabirlerini ziyaret ettiler. Gençler, gezilerin güzel ve faydalı olduğunu söyleyerek düşüncelerini ifade ettiler.

Ziyarette öğrencilerimize ikramda bulunan Eyüp Sultan Müftülüğü’ne ve Müftümüz Basri Bektaş’a, ulaşım desteği sunun Sancaktepe Belediyesine de teşekkür ederiz.