30.01.2023

Sünnet Merasimi

Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu, Hacı Sofi Camii İmam-Hatibi Muhammet Koç'un evladının Sünnet merasimine katıldı.

Kılınan Öğle namazının ardından Görevlilerimiz Ahmet Yaşar, Mikail Tekce, Orhan Demirci ve Tayfun Akyüz tarafından Kur'an-ı Kerim, İlahi ve Kasidelerin okunmasıyla başlayan merasim, Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu'nun konuşmasıyla devam etti.

Müftü Soylu cemaate hitaben yaptığı konuşmasında; Sünnetin ve çocuk yetiştirmenin önemini, Dinimize, vatanımıza ve milletimize hayırlı bir evlat yetiştirmek için gayret sarf edilmesinin gerekliliğini ve kişinin arkasından bıraktığı hayırlı bir evladın, kendisinden sonra da amel defterinin kapanmamasına vesile olacağını ifade ederek "Sünnet merasimimiz hayırlı ve mübarek olsun. Sünnet olan çocuğumuzun ve bütün çocuklarımızın bahtlarının açık olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Akabinde Murakıp Mustafa Ersoy tarafından yapılan dua ve merasim sahipleri tarafından verilen ikramla Sünnet merasimi sona erdi.

Merasimin sonunda Müftü Soylu, sünnet olan çocuğumuzu, babası Hacı Sofi Camii İmam- Hatibi Muhammet Koç'u ve Dedesi Kavaklıbağlar İmam-Hatibi Ali Güler'i tebrik ederek hayır dualarında bulundu. Merasim sahipleri de Merasime katılımından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Müftümüze teşekkür etti.