16.05.2024

Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu'nun İlçe Tarım Müdürlüğü Ziyareti

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, Sancaktepe İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu, kurban ibadetiyle ilgili önemli ilgili konuları görüşmek üzere İlçe Tarım Müdürü Turan Siyer'i makamında ziyaret etti. Bu buluşma, hem dini hem de teknik detayların ele alındığı verimli bir istişare platformu olarak şekillendi. Kurban kesimi öncesinde dikkat edilmesi gereken hijyenik koşullar, kesim yerlerinin düzenlenmesi, etlerin dağıtımı ve paylaşımı gibi konular ele alındı. Ayrıca, kurban ibadetinin toplumsal dayanışma ve yardımlaşma açısından önemi üzerinde duruldu ve bu konuda yapılacak ortak çalışmaların önemi vurgulandı. Müftü Soylu, kurban ibadetinin manevi boyutunu vurgulayarak, toplumun bu dini vecibeyi nasıl daha bilinçli ve verimli bir şekilde yerine getirebileceği konusunda önerilerini paylaştı. Tarım Müdürü Siyer ise, teknik konularda bilgi ve deneyimlerini aktararak, kesim yerlerinin yönetimi ve etlerin dağıtımı konularında yapılabilecekler hakkında görüşlerini dile getirdi. Görüşmenin sonunda, her iki taraf da iş birliği yapma konusunda mutabık kaldı ve Kurban Bayramı'nın huzurlu ve bereketli geçmesi için ellerinden gelen desteği sağlama konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler.