27.04.2024

Hac Semineri

2024 Haccı kapsamında Sancaktepe Müftülüğümüz tarafından Kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için Hac Semineri düzenlendi.

Sancaktepe İlçe Müftülüğümüzün Konferans Salonunda düzenlenen programa Kur’an Tilavetinin ardından  Seminerde ilk olarak Sancaktepe İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet Soylu “Uygulamalı Hac İbadeti “ konusunu işleyerek,hac ibadetinin İslam'ın beş şartından biri ve en kutsal ibadetlerden biri olarak kabul edildiğini söyledi. Hac ibadetinde yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Müftü Soylu tecrübelerini Hacı adayları ile paylaştı. Hac,meşakkat içinde sabır gerektiren bir ibadettir ifadelerine yer veren Müftü Soylu sabırlı olmayı tavsiye ederek başta Doğu Türkistan, Filistin, Gazze olmak üzere necip milletimiz ve İslam alemi için dua etmelerini rica etti.

Müftü Soylu'nun ardından İlçe Vaizimiz Mehmet Zeki Bakırcıoğlu tarafından “Mekke, Medine ziyaret yerleri ve Hac yolculuğunda önemli hususlar ” konusunu işleyerek Hacı adaylarını bilgilendirdi.
Cenabı Allah seminer programımızı hayırlara vesile kılsın. Rabbim hacılarımızın sağlık huzur içerisinde mebrur ve makbul bir hac yapmalarını nasip etsin.