16.07.2020

15 Temmuz Şehitleri Anma Programları Yapıldı...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle hazırlanan programlar kapsamında, Yeni Şeyhli Kabristanında bulunan 15 Temmuz Şehidimiz Burhan Öner’in Kabri ziyaret edilerek, kabri başında din görevlilerimiz tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim’den sonra, 15 Temmuz ve bütün Şehitlerimiz için Müftümüz Musa BİLGİÇ tarafından dualar edildi. Akabinde Gazi Aileleri ziyareti edildi.

15 Temmuz Şehitleri ve Tüm Şehitlerimize hediye edilmek üzere Din Görevlileri, Kuran Kursu Öğreticileri, Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler ile vatandaşlar tarafından okunan Hatimlerin duası öğle namazının akabinde Pendik Çarşı Camiinde Müftümüz tarafından yapıldı.

Akşam saatlerinde Pendik Millet Bahçesinde yapılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programına;

Sayın Kaymakamımız İlhan ÜNSAL, Tersane Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç YETKİN, Belediye Başkanı Ahmet CİN, İlçe Müftümüz Musa BİLGİÇ ve ilçe protokolü katıldı.

Din görevlilerimizin Kur’an Tilaveti ve Müftümüzün Duası ile başlayan Anma Programı, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın konuşmalarından sonra Mustafa CİHAT’ın ezgi ve marş dinletileriyle devam etti. Program, 15 Temmuz anısına 00:13’te okunan sela ile son buldu.

Gün boyu devam eden programların ardından 15 Temmuz 2020 Çarşamba gününü 16 Temmuz Perşembe gününe bağlayan gece saat: 00.13 ve 04.33’de tüm camilerimizden sela sesleri yükseldi.

Bu vesileyle başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, şehit yakınlarına sabırlar, gazilerimize de sağlık ve afiyetler diliyoruz.