05.07.2019

PENDİK MÜFTÜLÜĞÜ YENİŞEHİR ULU CAMİİ YAZ OKULU AÇILDI

Pendik Müftülüğü ve Yenişehir Ulu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen 8 haftalık yaz okulunda 21 kişilik eğitim kadrosu ve 7 personelle beraber, 4 erkek, 3 kız sınıfı olmak üzere 153 ortaokul ve lise öğrencisine, Kur’an-ı Kerim ve dini eğitimin yanında, sportif ve kültürel faaliyet imkanı sunmaya gayret edilmektedir.

Öğleden önceki derslerde öğrenciler Talim, Tecvid, Yüzüne Kur’an-ı Kerim okuma, Ezber çalışmaları yapmakta, İbadet, İtikat, Siyer, Ahlak dersleri görmektedirler. Öğleden sonra Pendik Müftülüğü vaizlerinin yürütttüğü Hadis, Tefsir, Görgü Kuralları, Örnek Şahsiyetler, Kur’an-ı Kerim’den Kıssalar ve İrfan Sohbetleri derslerinine katılmaktalar.

Sportif ve kültürel faaliyetler kapsamında erkek öğrenciler Okçuluk, Filografi, Hat, Müezzinlik, Ezan, Kamet dersleri, kız öğrenciler ise Dikiş, Örme ve Tezhip dersleri görmektedir. Bunun yanında tüm öğrenciler milli manevi değerleri güçlendirecek nitelikte her hafta bir Film izlemekte, Kitap okuma saatinde seçilmiş yaklaşık 400 adet eserden istifade etmekte, spor saatinde voleybol, basketbol, masa tenisi oynamakta, İlahi okuma çalışmaları yapmakta ve gezi programlarına katılmaktalar.