09.03.2024

Minikler Ramazan ayını karşıladı

Pendik İlçe Müftülüğü, İlçe Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Pendik Şubesi Kadın Kolları koordinesinde “Çocuklu Camiler Buluşması” düzenleniyor.

Buluşmalar kapsamında çocuklar, her hafta belirlenen camilerde bir araya gelerek hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Ramazan ayı öncesi “Ramazan- Şerifi Karşılama Şenliği” sloganıyla gerçekleştirilen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut katıldı.

Kaynarca Merkez Camii’nde düzenlenen şenliğin açışında konuşan İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, “Uzun süredir ‘Çocuklu Camiler Buluşmaları’ kapsamında çocuk şenlikleri düzenliyoruz. Ramazan-ı Şerif ayını karşılamak üzere böyle bir program tertip ettik. Şenliğimize katılan Genel Müdürümüz Sedide Akbulut hocamıza, ailelere ve camilerimizin en ağır misafiri çok kıymetli çocuklarımıza, buluşmalara maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından konuşan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, üsve-i hasene olan Hz. Peygamber (sas)’in çocuklarla olan ilişkisinden söz ederek, “Bir gün Peygamberimiz (sas) minberde hutbe okurken, torunları Hasan ve Hüseyin düşe kalka mescide girer. Peygamberimiz, konuşmasını yarıda keserek aşağı iner ve onları da alarak hutbeye o şekilde devam eder. İşte bu, Kur’an-ı Kerim’in örnek dediği ve şefaatini beklediğimiz Peygamberimizin çocuğa bakışıdır.” diye konuştu.

Çocuklara camide tahammül edilmediğine vurgu yapan Akbulut, “Sanki çocukların camideki sesi, namazın huşunu bozuyormuş gibi düşünenler, çocukları camide istemedi. Allah Resulü, çocukları hutbeden inerek karşılarken, bizler, miniklerin seslerin rahatsız olup camilerden göndermek istedik.” şeklinde konuştu.

Camilerde çocuk sesinin olmamasının o cami ve mahallenin manevi imtihanı olduğunu belirten Akbulut, “Cami, çocuksuz olmaz. Camilerde çocuk sesi olmazsa gelecek adına endişelenmeliyiz. Rabbimizin emaneti çocuklarımızı, İslam, Kur’an ve sünnetle tanıştırma ve buluşturmalıyız. İyi okullarda okumalarını, makam mevki sahibi olmalarını düşünmekten daha çok önem vermemiz gereken konu, çocuklarımızın iyi bir kul, samimi bir mümin ve sorumluluklarını bilen bir Müslüman olmaları için çaba göstermektir.” dedi.

Akbulut, “Camilerimizi çocuklarla buluşturan ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ramazan ayınız mübarek olsun. Camilerimiz çocuklarla dolsun.” diye konuştu.

Programa, Şube Müdürü Hüseyin Ünal, aileler, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.