31.05.2024

Pendik’te 4-6 Yaş Kur'an Kursları yılsonu programı düzenlendi

Pendik İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Kur’an Kursları yılsonu kapanış programı gerçekleştirildi.

Pendik İlçe Müftülüğüne bağlı Kaynarca Fatih Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursunda eğitim gören öğrenciler, Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte bir araya geldi.

Bir sene boyunca öğretmenlerinden Kur’an-ı Kerim öğrenme dışında oyun aktiviteleri, sosyal faaliyetler gerçekleştiren minik öğrenciler, yılsonu programında birbirinden güzel gösterileri ortaya koydu.

Programda konuşan Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, “Sene boyunca öğrencilerimize yalnız Kur’an-ı Kerim değil sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlerde verdik.” dedi.

Miniklerin neşe ve sevincine ortak olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Müftü Bilgiç, “Minik öğrencilerimize eğitim öğretim süresi boyunca başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere sevgili Peygamberimiz ’in (as) hadisi şeriflerini, ahlaki değerlerimizi, milli değerlerimizi, manevi değerlerimizi öğretmeye gayret ettik.” diye konuştu.

Bilgiç, “Sene boyunca özverili şekilde eğitimlerini sürdüren Kur’an kursu hocalarına, öğrencilerin velilerine ve programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Etkinlik boyunca Kur'an-ı Kerim tilaveti, dualar, ilahiler ile çeşitli gösteriler sergilendi.

Çocukların hazırladığı gösterileri izleyen katılımcılar, minik öğrencilerin yıl boyunca öğrendiklerini sergiledikleri etkinliği ilgiyle takip etti.

Programa, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuri Tüzek, emekli milletvekili Erol Kaya, Kaynarca Fatih Dernek Başkanı Hasan Yazıcı, aileler ve öğrenciler katıldı.