30.05.2024

Hafızlığını tamamlayan 49 öğrenci icazet aldı

Pendik İlçe Müftülüğü tarafından hafızlığını tamamlayan öğrenciler için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenledi.

Pendik İlçesindeki Tuba Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu ve Hulusi Özkul İmam Hatip Ortaokulunda eğitimlerini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olan 49 hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Tahir Ekşioğlu Kardeşler Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, “Evlatlarımızı, hafız olmanın meşakkatlerini çekmiş bir hafız olarak Kur’an-ı Kerim’i hıfz ettikleri için tebrik ediyorum. Evlatlarımızın Kur’an-ı hıfz ettikleri gibi bizler de Kur’an’a sımsıkı sarılmalı, emir ve yasaklarına uymalıyız.” dedi.

Hafızlara olduğu o kadar onların anne, babaları ve aynı zamanda hocalara da minnet borçlu olduklarını ifade eden Müftü Bilgiç, “Aileler, büyük bir özveri ve fedakarlıkla çocuklarını Kur'an'ı hafız etmek ve İslam'ın özünü kavramak için bizlere emanet ediyor. Bizler ve hocalarımız, mesai mefhumu gözetmeden öğrencilerin Kur’an-ı hıfzetmesi için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Bilgiç, “Öğrencilerimize, bu kutlu yolda rehberlik ve önderlik eden kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum. Evlatlarını Kuran-ı hıfzetmek için gönderen anne ve babaları tebrik ediyorum. Programa uzaktan yakında katılan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ise, “Hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Programa Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Yeşilyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, emekli Milletvekili Erol Kaya, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.