28.05.2024

Pendik’te “Etkili Hutbe Sunumu ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlenecek olan "Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” ilçe seçmeleri başladı.

Bu kapsamda Pendik Sahil Camii’nde gerçekleştirilen yarışmada din görevlileri ezanı güzel okumak ve etkili bir hutbe irad etmek için ter döktü.

Yarışmaya katılan din görevlilerini tebrik eden Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, "Yarışmaya katılma cesareti gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Hepiniz gönlümüzün birincisisiniz." dedi.

Müftü Bilgiç, Şube Müdürü Hüseyin Ünal ve Vaiz Dr. Hasan Turgut’tan oluşan komisyonun değerlendirmesi sonucunda; “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” kategorisinde Çamçeşme Osmaniye Camii İmam Hatibi Muhammed Furkan Akyol birinci, Çınardere Yeni Camii İmam Hatibi Süleyman İsmailoğlu ikinci, Orhangazi Osmanlı Camii İmam Hatibi Serkan Bozkurt ise üçüncü oldu.

“Ezanı Güzel Okuma Yarışması” kategorisinde ise birinci Gülbeden Hatun Camii Müezzin Kayyımı Rıdvan Karakaya olurken, Kaynarca Merkez Camii Müezzin Kayyımı Süleyman Hacıoğlu ise ikinci oldu.

Yarışmalarda birinci olan İmam Hatip Muhammed Furkan Akyol ve Müezzin Kayyım Rıdvan Karakaya İstanbul finaline katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren din görevlilerine Müftü Bilgiç tarafından çeşitli hediyeler takdim edilecek.