16.07.2021

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programları Düzenleniyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, Maltepe Müftülüğünün yaptığı programlardan birisi de; İlçemizde bulunan Maltepe Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Müftülüğümüz Cezaevi Vaizi Abdulkadir BUDAK'ın koordinatörlüğünde 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi anma programı 14.07.2021 Çarşamba günü saat 14:00’de Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlendi.

Programa şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı. Ardından Küçükyalı Merkez Camii Müezzin Kayyımı Yusuf ÇINAR'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti, Varnalı Galipbey Camii Müezzin Kayyımı Burak YILDIZ'ın sala ve ilahi okumasından sonra, Cezaevi Vaizi Adem CIRIK’ın “Din İstismarı ve Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu konuşmasıyla devam etti.

Program; Cezaevi Vaizi Memet AYDIN'ın şehitlerimize yönelik yaptığı duadan sonra Maltepe Müftülüğü Şube Müdürü Ali DEMİR'in teşekkür konuşmasından sonra sona erdi.

İlgili program; onbin hükümlü/tutuklunun kaldığı Maltepe Cezaevi kampüsünde bütün hükümlü/tutukluların bulunduğu koğuşlarda merkezi yayın sistemi aracılığıyla izletilmiş ve güzel tepkiler alınmıştır.