11.07.2019

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Diyanet İşleri Başkanlığı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla ülke genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan genelgede, düzenlenecek olan etkinliklerle 15 Temmuz Ruhu’nun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Genelgeye göre, 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde camilerde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunacak, şehit yakınları ziyaret edilecek, din istismarının arkasına gizlenen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçek yüzü gençlere anlatılacak.

15 Temmuz hakkındaki Genelge Gereği Maltepe İlçesinde yapılacak etkinlikler;

“Şehitlerimiz için Kur’an okuyoruz” kampanyası başlatılmış olup, 15 Temmuz 2019 tarihine kadar her Cami ve Kur’an Kursu’nda en az bir Kur’an hatmi okunacaktır.

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü öğle namazı öncesi Merkez Cumhuriyet Camii’nde Şehitlerimiz için “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı yapılacaktır.

Yaz Kur’an Kurslarında, Kur’an Kursu öğreticileri tarafından “15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği” düzenlenecektir.

12 Temmuz 2019 tarihi saat 15:00’de Kaymakamlık Konferans Salonunda İlçe Uzman  Vaizi Dr. Ülker AYTEKİN tarafından “15 Temmuz ve Din İstismarı” konulu konferans verilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığından “Din İstismarı” ile ilgili gönderilen kitaplar Daire Amirlerine dağıtılacaktır.

Cezaevi Vaizleri, 15-16-17/07/2019 tarihlerinde cezaevlerinde “Din İstismarı” konusunda bilgilendirme yapacaklardır.

15 Temmuz 2019 Pazartesi gününü 16 Temmuz 2019 Salı gününe bağlayan gece 00:13’te İlçe Merkezindeki Camilerin tamamında Salalar okunacak, Camiler sabaha kadar açık tutulacak, minare ışıkları açık tutulacaktır.

11-12 Temmuz 2019 Perşembe ve Cuma günleri Kaymakam bey Başkanlığında Şehit yakını ve Gaziler ziyaret edilecektir.

12 Temmuz 2019 Cuma günü hutbe ve vaazlarda “15 Temmuz Ruhu” işlenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.