25.06.2019

Ukrayna Vatandaşı olan NATALIIA BURIAN müslüman oldu.

Ukrayna Vatandaşı olan NATALIIA BURIAN Maltepe Müftülüğü’ne gelerek Müslüman olmak istediğini ifade etti. İlçe Müftümüz Ahmet İNCİLER NATALIIA BURIAN hanımefendi ve beraberindekileri makamında misafir etti.

Türkçe’yi iyi konuşan NATALIIA BURIAN’ a İlçe Müftümüz Ahmet İNCİLER tarafından İslâm dininin iman esasları ve ibadetler ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra NATALIIA BURIAN şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olduktan sonra Nihal ismini alan NATALIIA BURIAN’nin şuanda günahsız ve pırıl pırıl bir halde olduğu anlatıldı. NATALIIA BURIAN İslâm dinini araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini ve şuan Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu, ifade etti.

İlçe Müftümüz Ahmet İNCİLER tarafından NATALIIA BURIAN’ a Kur’an-ı Kerim, Türkçe mealli Kur’an-ı Kerim ve İslam dini ile ilgili kitaplar hediye edildi.