17.12.2018

Maltepe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu "Aile Okulu" semineri

Maltepe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun Organizasyonuyla Maltepe’deki Müftülük personelleri ve eşlerine yönelik "Aile Okulu" konulu seminer verildi.

Seminerler 15-16 Aralık 2018 tarihlerinde 2 gün sürdü.

Halil İbrahim Demir Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere,

Maltepe Süleyman Öksüzoğlu Camii İmam-Hatibi Aziz ATASEVEN’ in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Maltepe İlçe Müftüsü Ahmet İNCİLER’ in açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasının ardından

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Aziz ÇINAR , "Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak" konulu seminer verdi.

Daha Sonra sırayla;

29 Mayıs Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Nişancı “Aile İçi İletişim”

Şehir Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Fatıma Tuba YAYLACI “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim”

Güngören Uzman Vaizi Nimet YILMAZ “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları”

Maltepe Kur’an Kursu Öğreticisi Kezban Karadağ AYLANÇ “Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi”

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yusuf CİĞER “Ailede Fıkhi Meseleler”

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yusuf CİĞER “Ailede Mahremiyet Bilinci”

STAR Gazetesi Yazarı Gülcan Tezcan “Aile ve Medya Okuryazarlığı”

konulu seminerleri verdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum Projesi kapsamında Halil İbrahim Demir Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirilen program oldukça verimli geçti.  Alanında uzman hocaların verdiği seminerlerden oluşan aile okulu semineri, Müftülük Personelinden başlanarak, toplumun tüm kesimlerinin aile değerlerinin öğrenmesi ve benimsemesi amacıyla planlanmıştır ve uygulanmıştır.