17.12.2018

Küçükçekmece ADRB Aile Okulu Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında Küçükçekmece İlçe Müftülüğü ADRB Vaizesi Nihal KARATAŞ koordinasyonunda Ayfer KILIÇ, Sude Şeyma GENÇ ve Zehra GÖNENÇ tarafından hazırlanan din görevlileri ve eşlerine yönelik “Aile Okulu Semineri” düzenlendi.

Alanında uzman isimler tarafından 15 Aralık 2018 Cumartesi ve 16 Aralık 2018 Pazar günü iki gün süren ve yoğun bir katılımla gerçekleşen seminer, Halkalı Çamlıkaltı Erkek Kuran Kursu Öğreticisi Hafız Selahaddin YERLİKAYA’nın sunumuyla Atakent Kültür Merkezinde gerçekleşti. İlk gün Hacı Ömer Çetinsaya Camii Uzman İmam-Hatibi Kurra Hafız Ahmet ÖZYURT’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda sırasıyla Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa TEMEL “Kuran ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak”, D.İ.B. Başkanlık Müşaviri Selahaddin ÇELEBİ “Ailede Ergen İletişimi”, Uzman Vaiz Kamil ABDULLAHOĞLU “Ailede Fıkhi Meseleler”, Anadolu Ajansından Ahmet Esat ŞANİ “Aile ve Medya Okuryazarlığı” ve Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan ŞAHAN “Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. İkinci gün ise Çetinsaya Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Satılmış KULAK’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Klinik Psikolog Ramazan USLU’nun “Aile İçi İletişim”, “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları” ve “Ailede Mahremiyet” sunumlarının ardından Evlilik ve Aile Uzmanı Saliha ERDİM’in “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim” sunumuyla seminer sona erdi. Program sonunda katılımcı belgeleri takdim edildi.