19.03.2021

“İSTİKLAL MARŞI” VE “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE ŞİİRİ” EZBER OKUMA YARIŞMASI

Küçükçekmece Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak “Gençliğe Değer” projesi kapsamında, Çanakkale Zaferinin 106. yılı ve İstiklal Marşının 100. Yılı münasebetiyle “On Kıta On Yürek” temasıyla, Cami ve Kur’an kurslarımızda farklı kategorilerde şiir okuma yarışmaları gerçekleştirildi.

Maske ve mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen bir diğer yarışma, Kanarya Yunus Emre Kız Kur’an Kursunda öğrencilerin büyük ilgi ve heyecanıyla yapıldı.

Program öncesi sinevizyon gösterisi izleyen öğrencilere, şehitlerimizi bir nebze olsun anlayabilmek adına öğle yemeğinde, buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi. Kurs öğreticisi İlknur Öztürk’ün sunumu ve Sudanlı öğrenci Ebtıhal Hassan’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan programa Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık, kurs yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Hafızlık programı ve Yabancı Öğrenci Hafızlık Programı kapsamında kursta eğitim gören öğrencilerin katıldığı yarışmada, iki kategoride birinciler jüri üyeleri tarafından belirlendi.

Hafızlık eğitimi için Sudan’dan gelen ve üç buçuk ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayan Eıba Muhammed isimli öğrenci, İstiklal Marşını okurken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin takdim edildiği yarışma, teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.