28.05.2020

Hasret bitiyor, Camilerimiz Cemaatini Bekliyor.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camiler, normalleşme süreciyle birlikte gerekli tedbirler alınarak yeniden ibadete açılıyor.

İçişleri Bakanlığının "Cami ve Mescit" genelgesine göre, öncelik cami bahçesi, avlusu, açık alanlar olmak üzere meteorolojik ve mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde kılınabilecek.

Camilerimizde Cuma namazı hazırlıklar tamamlandır. ilk saftan başlamak üzere, oturmaya başlanacak ve son saf dolana kadar bu sıra takip edilecek. Namaz bitiminde ise en son saftan başlamak üzere sırasıyla cemaatin namaz kılınan alandan ayrılması için gerekli tedbirler alınacak. Bu düzenin sağlanması için  görevlendirilen "cuma heyeti" görevlilerinin uyarıları dikkate alınacaktır.

Cuma namazlarında vaaz yapılmayacak olup, ilk sünnet kılınıp, hutbe ve farz namazı eda edildikten sonra namaz sona erecektir. Son sünnet, Zühr-i Âhir ve tesbihatlar evlerde/işyerlerinde yapılacaktır.