08.06.2022

2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile kurban konusunda halkı aydınlatmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla "2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı" Kartal İlçemizdeki Soğanlık Kültür Merkezinde 07.06.2022 Salı günü 14.30’da din görevlilerinin süreç yönetiminde aktif rol almaları, görevlerini bilinçli ve eksiksiz olarak yerine getirerek başarıya ulaşmalarına katkı sağlaması amacıyla yapıldı.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal ATALAY, Müslüman Ülke Toplulukları Daire Başkanı Mahmut ÖZDEMİR, Başkanlık Müftüsü Mehmet GENÇ, Adalar İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR, Kartal ilçe Müftüsü Mehmet ÖZTÜRK, Maltepe İlçe Müftüsü Abdurrahim DURMUŞ ile Adalar, Kartal, Maltepe Müftülüklerinden Şube Müdürü, Vaizler, İmam-Hatip, Kuran Kursu Öğreticileri ve Müezzin Kayyımlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ev sahibi olarak Kartal İlçe Müftüsü Mehmet ÖZTÜRK selamlama konuşmasında tüm katılımcılara “hoş geldiniz, zekat bilgilendirme toplantısı da ilçemizde yapılmıştı, verimli geçti. Sahaya yansıdı, inşallah vekaletle kurban konusunda da vatandaşlarımıza yardımcı olmak adına çıtayı daha yükseltiriz” dedi.

Daha sonra Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal ATALAY konuşma yaparak konunun önemine yaşanmış olaylardan örnekler vererek vurgu yaptı. Bunun bir ibadet olduğunu ve görevlerimiz arasında vatandaşların kurban ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmelerine öncülük etmek, katkı sunmak vardır, dedi. Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Diyanet Vakfı siz değerli görevlilerimizle daha güçlüdür. Üzerimize düşen görevleri en güzel şekilde yerine getireceğinizden eminim diyerek çalışmalarda başarılar diledi.

Müslüman Ülke Toplulukları Daire Başkanı iken Dış İlişkiler genel Müdürlüğüne Atanan Mahmut ÖZDEMİR de konuşmasında konunun önemine vurgu yaparak “tabiat boşluk kaldırmaz, bizim olmadığımız yerde vatandaşın ibadetine halel gelmemesi için güçlü bir şekilde var olmaya, varlığımızı hissettirmeye devam etmeliyiz dedi.

Bilgilendirme toplantısı Başkanlık Müftüsü Mehmet GENÇ’in yaptığı dua ile sona erdi.