03.02.2023

Ödüllü Ezbere Şiir Okuma Yarışması

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında; ortaokul ve lise öğrencileri arasında şiir okuma yarışması yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Yarışma Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; Başkanlığımızca belirlenmiş şiirlerinden birinin sahnede ortaokul ve lise öğrencileri tarafından ezbere okunması şeklinde olacak; okuyacağı şiiri öğrenci kendisi belirleyecektir.

2. Başvurular, öğrencinin okulunun bulunduğu Kartal ilçe müftülüğüne veya okul yönetimleri ile görüşerek başvuru işlemlerinin müftülük adına okul idaresince yapılabilecektir.

3. Yarışmacılar başvuru ve sınav esnasında: Kişi; öğrenci olduğunu belirten belge ile TC. Kimlik Kartını yanında getirecektir. T.C Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyen öğrenci yarışmaya katılamayacaktır.

4. Son başvuru tarihi 9 Mart 2023 olarak belirlenmiştir. Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretimine devam eden öğrenciler katılabilecektir.

5. Yarışma, Kartal ilçe müftülüğümüzce “Âkif'in Sözü, Cumhuriyetin 100'ü” teması ile “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle 13 Mart 2023 Pazartesi günü yapılacaktır.

ÖDÜLLER:

Ortaokul öğrencileri için; birinciye 1.000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL;

Lise öğrencileri için; birinciye 1500 TL, ikinciye 1.000 TL, üçüncüye 750 TL , para ödülü verilecektir.