04.08.2020

Ayasofya-i Kebîr Camiinde Acı Kaybımız

İstanbul Müftülüğü tarafından, Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîf’inin yeniden ibadete açıldığı ilk günden itibaren, gelen ziyaretçileri karşılamak ve cami içerisinde Covid-19 tedbirlerine uyulmasını sağlamak üzere gönüllü rehberlik hizmeti için personel görevlendirmesi yapılmaktadır. 02.08.2020 Pazar günü Müftümüz Ramazan TEKİN'in Başkanlığında 28 görevlimizle birlikte görev yapan, Müftülüğümüze bağlı Uhud Camii Müezzin-Kayyımı Osman Aslan Hocamız, 2 Ağustos Pazar günü gönüllü rehberlik hizmetinde bulunduğu Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîf’inde görevini îfâ ettiği sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Müftümüz Ramazan Tekin başta olmak üzere Kağıthane Müftülüğü personeli, Belediye yetkililerinin de katılımıyla 03.08.2020  Pazartesi günü Sultangazi Sultançiftliği Merkez Camii’nde İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından kıldırılan namazın ardından cenaze, defnedilmek üzere memleketi olan Siirt Tillo’ya uğurlandı.

Osman Aslan Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza baş sağlığı diliyoruz.