20.08.2019

KADIKÖY’DE, ALMAN VATANDAŞI MİCHAEL SCHWEGLER İHTİDA TÖRENİ İLE KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU

İslam dinini seçen Michael SCHWEGLER Mikail ismini aldı. Kendi isteği ile Müslüman olmaya karar vererek Kadıköy Müftülüğüne müracaatta bulunan Michael SCHWEGLER için İhtida merasimi düzenlendi. Michael SCHWEGLER Almanya’da yaşadığını, Avukat olduğunu, uzun süredir İslam Dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini ifade etti.

Törene Kadıköy İlçe Müftü vekili Kadir BALTACI, Müftülük Personeli ve Michael SCHWEGLER’in Müslüman olmasına vesile olan Türk eşi de katıldı. Müftülükte gerçekleşen İhtida Merasiminde Kadıköy İlçe Müftü vekili Kadir BALTACI “Allah'ın varlığına ve birliğine inanmaya ve O'na teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam'a girmek Allah'ın var olduğuna ve bir olduğuna inanmakla ve Hz. Muhammed (s.a.s)’in Allah'ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluyoruz" diye konuştu.

Kadıköy İlçe Müftü vekili Kadir BALTACI’ nın konuşmasından sonra Kelime-i Şehadet getirerek İslam ile müşerref olan ve Mikail ismini alan Michael SCHWEGLER de, "Allah'ın huzurunda; isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan İslamiyet'i seçtim" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Kadıköy İlçe Müftü vekili Kadir BALTACI merasim sonunda Mikail ismini alan Michael SCHWEGLER’e  'İhtida Belgesi'ni takdim etti.