16.08.2019

Kadıköy’de, Belarus vatandaşı Natallıa Haurylava, İhtida töreni ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İslam dinini seçen Natallıa Haurylava, Zeynep ismini aldı. Kendi isteği ile Müslüman olmaya karar vererek Kadıköy Müftülüğüne müracaatta bulunan Natallıa Haurylava için İhtida merasimi düzenlendi.Natallıa Haurylava, yedi yıldır Türkiye’de yaşadığını, bu sürede İslam Dinini araştırdığını ve bir hafta önce kararını verdiğini ve Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olduğunu ve namaz kılmaya başladığını ifade etti.

Törene Kadıköy İlçe Müftü vekili Kadir BALTACI, Müftülük Personeli ve Natallıa Haurylava’ nın Müslüman olmasına vesile olan Türk vatandaşı da katıldı. Müftülükte gerçekleşen İhtida MerasimindeKadıköy İlçe Müftü vekili Kadir BALTACI “Allah'ın varlığına ve birliğine inanmaya ve O'na teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam'a girmek Allah'ın var olduğuna ve bir olduğuna inanmakla ve Hz. Muhammed (s.a.s)’in Allah'ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluyoruz" diye konuştu.

Kadıköy İlçe Müftü vekili Kadir BALTACI’ nın konuşmasından sonra Kelime-i Şehadet getirerek İslam ile müşerref olan ve Zeynep ismini alan Natallıa Haurylava, da, "Allah'ın huzurunda; isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan İslamiyet'i seçtim" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Kadıköy İlçe Müftü vekili Kadir BALTACI merasim sonunda Zeynep ismini alan Natallıa Haurylava’ya Kur'an-ı Kerim, Kur'an-ı Kerim Meali ve İlmihal hediye ederek 'İhtida Belgesi' ni kendisine takdim etti.