12.07.2019

GÜNGÖREN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ PROGRAMLARI

15  Temmuz  2019  PROGRAMI

1- Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla  “Şehitlerimiz için Kur’an Okuyoruz” kampanyası başlatılmıştır. Bu kapsamda 15 Temmuz 2019 tarihine kadar  her  cami, mescit  ve  Kur’an Kursunda en az bir Kur’an hatmi okunacaktır.

2. 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü Öğle namazı öncesi tüm camii ve mescitlerde  şehitlerimizin ruhlarına ithafen  Kur’an-ı  Kerim  tilaveti yapılacaktır. Ayrıca Akıncılar camiinde Kur’anı Kerim Ziyafeti yapılacaktır.

3.Din görevlilerinin öncülüğünde Yaz Kur’an kursu öğrenci ve velilerinin katılımlarıyla vatan sevgisi milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler yapılacaktır. Bu kapsamda İlçe gençlik koordinatörü tarafından Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında “15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği” düzenlenecektir.

4. Müftülüğümüze bağlı Merter Veysel Karani Camii Gençlik Merkezinde gençlere yönelik 16.07.2019 tarihinde,” Fetö: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü” konulu program düzenlenecektir.

5.17.07.2019 Temmuz tarihinde Hüseyin Kocacık Yavuz Selim Camii konferans salonunda saat 12:00’da  İlçe Müftüsü Yunus BIÇAKCI tarafından “15 Temmuz ve Din İstismarı” Konulu konferans yapacaktır.

6.İlçemizde bulunan Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde hükümlülere yönelik görev yapan İlçe Vaizimiz Ahmet Faruk DÖNMEZ tarafından konu ile ilgili sunum yapılacaktır.

7. 15 Temmuz 2019 pazartesi gününü 16 Temmuz 2019 Salı gününe bağlayan gece saat 00.13 ‘te eşzamanlı olarak tüm camii ve mescitlerimizde  salalar okunacaktır. Metin Şar Camii Sabah Namazına kadar açık tutulacaktır.

8.İlçemiz Metin Şar camiinde 15 Temmuz Pazartesi Günü Yatsı namazından önce Mevlid-i Şerif okunacaktır.

9.Hafta boyunca tüm camii ve mescitlerimizde vaazlarda şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemi üzerinde duracaktır.

10.Kaymakamlığımızca yapılacak programa katılım sağlanacaktır.

11.Şehit yakını ve gaziler ziyaret edilecektir.

12. Başkanlıkça hazırlanan 15temmuz.diyanet.gov.tr  web  sayfasından personelimiz faydalanacaktır.