18.06.2020

Yaz Kur'an Kursları Başlıyor

2020 YILI YAZ KUR'AN KURSLARI UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA ESASLARI

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını ile mücadele ve salgının muhtemel etkilerinin azaltılması için 2020 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitimler uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir.

2020 yılı yaz Kur’an kursları uzaktan eğitim faaliyetleri aşağıdaki uygulama esasları çerçevesinde yürütülecektir.

1. Yaz Kur’an kursu eğitim programları Diyanet TV ekranlarında 29.06.2020 tarihinde başlayacak ve 6 hafta boyunca devam edecektir.
  2. Eğitimler, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyenler için "Yaz Kur’an Kursları Kur’an Öğreniyorum", Kur’an-ı Kerim okumayı bilen bununla beraber okuyuşunu güzelleştirmek ve tecvit öğrenmek isteyenler için "Yaz Kur’an Kursları Kur'an Okuyorum", itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden faydalanmak isteyenler için "Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum" adları altında üç farklı programdan oluşacaktır.
  3. Öğrenci kayıt ve takip işlemleri 22.06.2020 tarihinden itibaren Başkanlığımız web sayfası (www.diyanet.gov.tr) üzerinden online kayıt gerçekleştirilebilecektir.
  4. Başkanlığımız tarafından il/ilçe müftülüklerine gönderilecek olan yaz Kur’an kursları uzaktan eğitim tanıtım videosu ve tanıtım kartlarının WhatsApp ve diğer sosyal medya aracılığı ile tüm personele, velilere ve öğrencilere ulaştırılması sağlanacak, ayrıca müftülüklerimiz tarafından da hutbe, vaaz vb. yollarla vatandaşlarımıza gerekli duyurular yapılacaktır.
  5. EHYS üzerinden kayıt yaptıran öğrencilere en yakın müftülüğe başvurmaları halinde yaz Kur’an kursu kitapları ve Diyanet Çocuk dergisi ücretsiz olarak verilecektir. Bununla beraber ilgili linkte kitapların PDF formatına da erişilebilecektir.
  6. Eğitimin sonunda sistemde kayıtlı öğrencilere isteğe bağlı olarak EHYS üzerinden test usulü online değerlendirme yapılacak olup başarılı olanlara e-başarı belgesi verilecektir.
  7. Diyanet TV üzerinden yayınlanacak olan dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler Diyanet TV YouTube kanalı vasıtasıyla ilgili eğitim videolarına erişebileceklerdir.

DERS ADI

DERS SAATİ

Yaz Kur'an Kursları Kur'an Öğreniyorum

Yaz Kur'an Kursları Dinimi Öğreniyorum