11.07.2019

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Personel Toplantısı Yapıldı.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle, Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar’ a yönelik, İlçe Müftüsü Osman ŞEN’ in koordinatörlüğünde personel toplantısı düzenlendi.

İlçe Müftüsü Osman ŞEN, Diyanet İşleri Başkanlığımızın, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yayınlamış  olduğu genelgeye binaen,  İlçemizde düzenlenecek olan programlara ve etkinliklere ilişkin önemli hatırlatmalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca yayınlanan genelgede, düzenlenecek olan etkinliklerle 15 Temmuz Ruhu’nun, milli birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılmasının, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığı ifade edildi.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunacak.

“Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz” kampanyası başlatılarak, İlçemizdeki tüm Camilerde ve Kur'an Kurslarında 15 Temmuz'a kadar en az bir Kur'an-ı Kerim hatmi okunacağı bildirildi.

İlçemize bağlı, Evliya Çelebi Erkek Kur'an kursu, Küçükköy Merkez Camii Erkek Kur'an Kursu, Kazım Karabekir Kız Kur'an Kursu, Muharrem Camii Kız Kur'an Kursu,Mevlana Merkez Kız Kur'an Kursu, Nur Camii Kız Kur'an Kursu ve Miraç Camii Kız Kur'an Kurslarımızda, öğrenci ve velilerin katılımıyla  “15 Temmuz ve Din İstismarı” konulu konferanslar düzenleneceği bildirildi.

İlçemizdeki diğer tüm Camii ve Kur'an Kurslarında, gençlik koordinatörleri tarafından Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında "15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği" düzenleneceği bildirildi.

15 Temmuz Pazartesi gününü̈ 16 Temmuz Salı gününe bağlayan gece saat 00.13'te İlçemizdeki tüm camilerden salâlar okunacak olup minarelerin ışıkları yakılacaktır. Ayrıca beş büyük merkezi caminin, sabah namazına kadar açık tutulacağı da bildirildi.

İlçemiz Gençlik Koordinatörleri marifetiyle cami veya Diyanet Gençlik Merkezlerinde gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. Gençlik Koordinatörleri tarafından bu merkezlerde, gençlere konu ile ilgili hazırlanan kısa film çalışması izlettirilecek, "Fetö: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü̈" başlıklı sunum yapılacak. Programlarda kitapçık dağıtımı yapılacak.

İlçe Müftümüz Osman ŞEN, düzenlenecek olan etkinliklerle 15 Temmuz Ruhu’nun, milli birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Toplantı sonunda İlçe Müftüsü Osman ŞEN, Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi, Aşere Takrib bölümü mezunu  olan görevlilerimiz (Muhsin MACİT, Fatih GEDİKLİ ve Tuncay BALCAN)’ e gayretlerinden dolayı başarılarının devamını dileyerek plaket takdiminde bulundu.

Ayrıca İlçe müftümüz Osman ŞEN, İlçemiz müftülüğünde Şube Müdürü olarak görev yapmaktayken Edirne İl Müftülüğüne atanan Şübe Müdürümüz Ahmet POSTAL bey' e göstermiş olduğu gayretlerinden dolayı teşekkür ederek yeni görev yerinde başarılar dileyip plaket takdiminde bulundu.