04.12.2018

MEVLİDİ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Müftülüğümüz tarafından, 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası, birçok etkinliklerle kutlandı.  İlk olarak 22.11.2018 saat 10:00’da Küçükköy Merkez Kur’an Kursunda öğrencilere yönelik konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Adem APAK,  ‘’ Hz. Peygamber ve Gençlik’’ konusunda Efendimizin gençlere verdiği önem ve yüklediği sorumlulukla ilgili önemli hatırlatmalarda bulundu. İlk Müslümanların gençlerden oluştuğunu söyleyerek İslam’ın gençler üzerinde yükseldiğini örneklerle anlattı. Bu gençlerin Mekke’nin ileri gelen ailelerden ve hür kişilerden oluştuğunu hatırlattı.

Mevlid-i Nebi Haftasının ikinci gününde ise, GOP Belediyesi Kültür Merkezinde, Müftülüğümüz personelleri ile İlçemizdeki okullarda görev yapan Öğretmenlere yönelik, yine Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Adem APAK’ın katılımıyla “Hz. Peygamber ve Gençlik’’ temalı bir konferans düzenlendi. Konferans da Hz. Peygamberin gençlere verdiği önemli görevlerden bahsedildi. Konuşmacı, Sahabelerden Ebu Mahzure örneğini vererek, Öğretmenliğin vasıfları üzerinde durdu. Yine Konuşmacı, Savaşla ilgili surelere değinerek bir tarih bilinci oluşturdu.

Müftülüğümüze bağlı Seyrantepe Camiinde, İlçemizde bulunan okullardaki öğrencilerin katılımıyla Mevlid-i Nebi Haftası, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mevlid-i Nebi Haftası etkilinleri kapsamında, diğer ilçelerde  bulunan sahabe efendilerimizden, Peygamberimizin sütkardeşi olan Ebu Şey Betül Hudri, Hamidullah el-Ensari, Ahmed el-Ensari, Hz. Kab (ra) ’ın kabirleri ziyaret edildi.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri, ilçemizde bulunan şehit ailelerini ve hasta vatandaşları ziyaretle sonlandırıldı.