01.01.2024

MUHTESİP İSKENDER CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

Fatih Sultan Mehmet Han'ın muhtesibi (zabıta işlerinden sorumlu) İskender Ağa'nın yaptırdığı Hırka-i Şerif mahallesi sınırları içerisinde bulunan Muhtesip İskender Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyonun ardından tekrar ibadete açıldı.

Açılışa Fatih Belediye Başkanı M. Ergun Turan, Fatih Müftüsü Hüseyin Baş, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarı, müteahhit firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Fatih Müftüsü Hüseyin Baş, Cuma namazı öncesi irad ettiği vaazın ardından şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan hatimlerin duasını yaptı. Cami açılış duasını da yapan Müftü Hüseyin Baş okuduğu cuma hutbesinin ardından Cuma namazını kıldırdı.

Cuma namazının ardından Belediye Başkanı M. Ergun Turan ve ekibiyle beraber, müftülüğümüzden Kur'an Kursu Öğreticilerinin de ders verdiği bilgi evi ziyareti gerçekleştirildi