05.10.2023

Fatih’te Mevlid-I Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Fatih Müftülüğünün Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Fatih Kültür Sanat Merkezinde düzenlediği konferans büyük ilgi gördü.

Daire amirleri, okul müdürleri, din görevlileri ve halkın katıldığı konferans, Ayasofya-i Kebir Camii İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Ayasofya-i Kebir Camii Müezzinleri M. Hadi Duran, İbrahim Çoban, Rıdvan Akbaş ve Şükrü Asıleren tarafından sela, ilahi ve kasideler okundu.

Fatih Müftüsü Hüseyin Baş'ın haftanın önemine değinen ve din görevlilerini motive eden açılış konuşmasının akabinde Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi.

Temel, konuşmasında İslam'ın anlaşılması hususunda Peygamberimizin önemine değinerek müslümanların İslam'ı temsil konusundaki sorumluluklarına işaret etti.

İlgi ile takip edilen konferans ilçe vaizi Sadi Alper'in yaptığı dua ile sona erdi.