03.05.2021

Zimem Defteri; Bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor.

Osmanlı’da varlıklı kişiler, içinde yazılı olan tüm borçları ödeyerek zimem defterlerini satın alırdı. ZİMEM DEFTERİ uygulaması İstanbul Fatih Müftülüğü’ne bağlı Şeyh Raşid Cami İmam Hatibi Osman Gülşen tarafından da uygulandı.

Hocamız mahallesindeki bakkalı ziyaret ederek veresiye defterine isimlerini yazdırmış olan vatandaşların borçlarını yardımseverler vasıtasıyla kapattı.

Mahallesinde bulunan ihtiyaç sahiplerine 500 TL lik nakit yardımı ve 100 aileye yardım kolisi ulaştıran hocamız aynı zamanda cami duvarına Diyanet Aile dergilerinden ücretsiz koyarak halkın istifadesine sundu.

Yapılan hizmetten dolayı mahalle sakinleri Cami İmam Hatibi Osman Gülşen hocamıza teşekkür etti.