25.07.2020

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya Cami-i Şerifi’ne görevlendirilen imam ve müezzinleri açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Cami-i Şerifi’nin din görevlilerinin atamasını yaptı.

86 yıl aradan sonra yarın kılınacak Cuma namazı ile yeniden ibadete açılacak Ayasofya Cami-i Şerifi’ne 3 imam hatip, 5 müezzin kayım atandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul Müftülüğü’nde düzenlenen basın toplantısı ile Ayasofya Cami-i Şerifi din görevlilerinin isimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Yarın kılınacak cuma namazı ile Ayasofya Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılacağını anımsatan Başkan Erbaş, “Camilerimiz aynı zamanda Mescid-i Nebi'nin bir şubesi olarak ‘suffe’ görevini de yerine getiriyor. Mektep görevini de, ilmi tedrisat görevini de yerine getirmeye çalışıyor. Bunun için bugün burada atamasını yapacağımız hocalarımız, her açıdan milletimizi doyuracak, doğru dini bilgiyi, güzel kıraati, güzel tilaveti milletimize ulaştıracak çok güzide hocalarımız” dedi.

Başkan Erbaş, 3 imam hatip ve 5 müezzin kayyımın Ayasofya Cami-i Şerifi’ne görevlendirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Camimizi onlara emanet ediyoruz inşallah. Belki tarihte ilk defa olacak ve bu ilk Ayasofya Camii'ne nasip olmuş olacak bir atama yapacağız ki, esasında kadim tarihimize de uygun bir atama olacak. Vakti ile Ayasofya Camii'nin imamlığını o günün üniversitesi sayılacak Ayasofya Medresesinin büyük hocaları yapıyorlardı. Biz bu tarihi geçmişimize de uyarak bugün Ayasofya Camimize bir profesör hocamızı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku anabilim dalı hocalarından kurra hafız ve ilmi ile hakikaten talebelerini ve pek çok insanımızı doyurucu bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Boynukalın hocamızı, İstanbul Yeni Camii İmam Hatibi 2015 yılı Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dünya birincisi olan Kurra Hafız Ferruh Muştuer hocamızı ve İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi ve 2009 yılında yine Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dünya birincisi olan Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu hocamızı imam olarak görevlendiriyoruz. Üç imam hatibimiz inşallah Ayasofya Camii'nde milletimize hizmet edecek. Sultanahmet Camii Müezzini Mehmet Hadi Duran, Sultanahmet Camii Müezzini İbrahim Çoban, Kadıköy Selamiçeşme Camii Müezzini, TRT'nin Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye ikincisi olan Şükrü Asıleren, Emirgan Camii İmam Hatibi, hafız ve 2014'te Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dünya birincisi olan Alpcan Çelik ve Beyazıt Camii Müezzini, 2015'te Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Rıdvan Akbaş, Ayasofya Camii'nde ezanlarıyla ve tilavetleriyle milletimize hizmet edecek. İmamlarımızla ve müezzinlerimizle inşallah Ayasofya Camii'nde milletimize, Müslümanlara hizmet götürmeye çalışacağız. Rabbim bütün hocalarımızın seslerine daha da güzellik versin; ilimlerini, hizmet aşklarını artırsın ve uzun yıllar Ayasofya'da görev yapmalarını kendilerine nasip eylesin."

Basın toplantısında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ile Ayasofya Cami-i Şerifi din görevlileri de hazır bulundu.