19.01.2018

İsmail İPEK

1957 Çankırı Ilgaz doğumlu, ilk öğrenimini Ilgaz’da, İmam-Hatip lisesi’ni Çankırı’da bitirdi. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1980 yılında mezun oldu.1976 yılında Ilgaz Tekke Camii’nde Müezzin-Kayyımlık, yüksek tahsilden sonra İstanbul Eminönü Müftülüğü’ne bağlı HızırBey Cami’inde İmam-Hatiplik yaptı. Stajyer müftü olarak Çankırı-Ovacık’a gitti. Bu arada kısa dönem askerliğini Denizli’de yaptı. Askerlik dönüşü tekrar Ovacık Müftüsü olarak göreve başladı. Haseki Eğitim Merkezi Arapça Bölümü’ne kaydoldu. 4. Dönem Arapça Bölümünü bitirdi ve Erzurum Karayazı Müftüsü olarak tayin oldu. Yurtdışı imtihanlarında başarılı olarak Almanya Frankfurt Bölgesinde Offenbach Din Görevlisi olarak 6 sene görev yaptı. Yurtdışı dönüşünde Erzurum Karayazı Vaizi olarak kısa süre görev yaptıktan sonra Zonguldak Devrek Müftülüğü’ne atandı. Devrek Müftüsü iken tekrar Almanya Köln Bölgesi’nde Düren’de din görevlisi olarak kısa süre görev yaptı. Daha sonra Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği’ne atandı. Yurtdışı görevini tamamladıktan sonra Fatih İlçe Vaizliği’ne başladı. Fatih Müftülüğü’ne vekâlet ederken İstanbul İl Müftü Yardımcılığı’na atandı. Burada da görev yaptıktan sonra Fatih İlçe Müftülüğü’ne tayin oldu.Arapca ve Almanca bilir.