19.01.2018

A.Haki DEMİR

1940 yılında Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Bağyurdu Köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu yerde bitirdi. İlk dini tahsili ile hıfzını Konya'da hafız yetiştirmek ile meşhur olan büyükbabası Bozkırlı Mustafa Uçar ok Hocaefendi'den aldı.Orta kısmını Konya'da bitirdiği İmam Hatip Okulu’nun lise bölümünü Isparta'da tamamladı. Aynı yıl burada İmam Hatip ve murakıplık görevlerinde bulundu.1962 yılında Manisa ve Akhisar'da yedek subay öğretmen olarak askerliğini tamamladı.Aynı  yıl İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne girdi ve 1966 buradan mezun oldu.Öğrenciliği devam ederken sırası ile Eminönü Müftülüğü'ne bağlı Divanı Ali Camii, Sultanahmet'te Nakilbend Camii ile Atik İbrahim Paşa Camiilerinde görev yaptı. Kısa bir süre Çorlu Merkez vaizliğinde bulundu. Daha sonra uzun süre İstanbul Merkez vaizi olarak görevini sürdürürken 18 Ağustos 1982 tarihinde Fatih Müftülüğü’ne atandı.Ayrıca  Arapça ve Fransızca bilmektedir.