19.01.2018

Doç.Dr.Cahid BALTACI

1943 yılında Hatay'ın Erzin Kazası’nın Gökdere Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, İmam Hatip Ortaokulunun birinci ve ikinci devresine Adana'da bitirdi. 1967-1968 yıllarında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yeni Çağ Tarihi kürsüsünde XV.-XVI. asırlarda Osmanlı Medreseleri mevzuunda doktora çalışmalarına başladı. 1975 yılında doktor ünvanı aldı. Bu arada çeşitli camilerde İmam hatiplik görevini de sürdürüyordu. 1976 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü tarih öğretmenliğine atandı. 1978'de Şer’iyye Sicilleri arşiv uzmanlığına ,15.01.1980 yılında ise, Fatih Müftülüğüne vekaleten atandı. 1981 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü öğretim üyeliğine tayin edildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Tarihi doçenti ve Dekan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Doçent Doktor Cahid Baltacı yeni çeşitli konularda eserleri, makaleleri, ilmi bildirileri bulunmaktadır.