04.03.2024

''Her Evin, Her Caminin Ve Her Kursun Bir Yetimi Olsun''

TDV “Her Evin, Her Caminin Ve Her Kursun Bir Yetimi Olsun Her Ev Peygamber Efendimize Komşu Olsun" projemiz çerçevesinde Azez’ Sicco’da Müftülüğümüzün açtığı, maddi manevi tüm sorumluluğunu üstlendiğimiz 4-6 yaş Kuran Kursumuzdaki yetim çocuklarımız için bizlere emanet edilen kumanya ,oyuncak, çorap ve alt üst polar eşofman takımları yerine ulaştı.

Müftümüz Sn.Basri BEKTAŞ soğuk havalarda yetim çocuklarımızı ısıtan hayırsever kardeşlerimizin emanetleri sahiplerine teslim edildi. Hayırsever kardeşlerimize Azez Sicco’daki yetim kardeşlerimiz adına teşekkür eden Bektaş hayırsever kardeşlerimize şu hadisi hatırlatarak ne derece bir hayra vesile olduklarını söyledi.; İbn Abbâs"tan nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “Müslümanlar arasında kim bir yetimi yiyecek ve içeceğini üstlenecek şekilde sahiplenirse, affedilmeyecek bir günah işlememişse, Allah onu mutlaka cennete koyar.”(T1917 Tirmizî, Birr, 14)

Eyüpsultan Müftülüğü