28.11.2023

T.C.
EYÜPSULTAN KAYMAKAMLIĞI
İlçe Müftülüğü

Sayı     :  E-31279606-251.99-4472249                                                                                          28.11.2023
Konu    : Hafızlık Eğitimi Destek Programı Geçici
Öğretici (Hafız) Sınav İlanı

İlgi    a) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetme1iği.
    b) Diyanet İş1eri Başkanlığı Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi.
    c) Diyanet İşleri Başkanlığının (Eğitim Hizmetleri Genel Müdür1üğü) 02.02.2022 tarihli ve 2124123 sayılı yazısı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür1üğünce başlatılan “Hafızlık Eğitimi Destek Programı” kapsamında; hafızlık öğrencilerinin gün içerisinde okumuş oldukları dersleri tekrar etmeleri, bir sonraki gün okuyacakları derse birebir hafız öğretici rehberliğinde hazırlanmaları amacıyla müftülüğümüzdeki hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında görevlendirilmek üzere Sözlü Sınav ile Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi (Hafız) alımı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci caddesinde belirtilen şartları taşımak
2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak
3- Başkanlıkça verilmiş Hafızlık belgesine sahip olmak
4- En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak
5- 2022 yılı KPSS (DHBT) puanı en az 50 ve üzeri olmak ( Yeterli başvuru olmaması durumunda ihtiyaca binaen Hafızlık Belgesi olan ve en az İmam-Hatip Lisesi Mezunu adaylarında müracatı alınacaktır.)

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Dilekçe (Ek-2)
T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi
2022 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi
Hafızlık belgesinin aslı ve fotokopisi
Adli sicil kaydı (E-devlet üzerinden, yeni tarihli ve resmî kurumlar için düzenlenmiş olacak)
Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (E-devlet üzerinden)
Vesikalık fotoğraf (1 adet)

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru yapmak isteyenler en geç 08/12/2023 Cuma günü mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte Eyüpsultan Müftülüğüne “şahsen” müracaat edeceklerdir.
Kimlik, öğrenim ve hafızlık belgelerinin asıl nüshaları başvuru işlemini yapan görevliye ayrı ayrı ibraz edilecek, aslı adayda kalacak, fotokopileri ise adayın dilekçesine eklenecektir.
Belgeleri eksik olan, faks/e-posta yoluyla veya belirtilen tarih aralığı geçtikten sonra başvuru yapan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

SINAV İŞLEMLERİ

Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi, saati ve yeri başvuruların tamamlanmasından sonra İlçemiz Müftülüğü internet sitesinde ilan edilecektir.
Adaylar, sınava gelirken T.C. Kimlik no1u kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Sınav sonuçları Müftülüğümüzün İnternet adresi Duyurular bölümünden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
Sınavda başarılı olanlar arasından sözlü sınav puanı en yüksek olandan başlamak üzere başarı listesi hazırlanacak, görevlendirmeler ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir.
Puanların eşit olması halinde sıralama 2022 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, öğrenim durumuna göre yapılacaktır.
Sınavı kazanan adaylar hakkında Arşiv Araştırması işlemi yapılacak olup, olumsuz sonuçlanan adaylar göreve başlamış olsalar dahi görevlerine son verilecektir.
Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.

DİĞER HUSUSLAR

Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirilme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
Sınavı kazanan adaylar, hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında ve 13:00-21:00 saatleri arasında çalışmak üzere görevlendirileceklerdir.
Sınav ve görevlendirme sürecinde Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır.
Bu duyuruda yer alan şartlar, sadece bu sınav ve alım için geçerlidir.

İlk Müracaat Tarihi        : 28/11/2023
Son Müracaat Tarihi    : 08/12/2023 Cuma
Sınav Tarihi ve Yeri      : Eyüpsultan Müftülüğü İnternet sitesi Duyurular bölümünden ilan edilecektir.

Basri BEKTAŞ
Eyüpsultan Müftüsü