26.09.2023

Eyüpsultan Müftümüz Sayın Basri BEKTAŞ'ın Mevlid Kandili Mesajı

RAHMETİN ALTINDA BİR ÖMÜR DİLERİM...

''Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)’in dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid-i Nebi hayırların fethine şerlerin def'ine vesile olsun. Mevlid-i Nebi'yi, geçmişimiz ve istikbalimiz için bir tefekkür vesilesi kılalım. Rabbimize, Peygamberimize, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımız ekseninde hayatımızın muhasebesini bir kez daha yapalım. Peygamberimizin sünneti çerçevesinde söz ve davranışlarımızı birkez daha gözden geçirelim. Bu müstesna zamanları hata ve günahlarımızdan arınmak için hazine bilelim. Ömrümüzün kalan kısmında Allah'a iyi bir kul, Habib-i Edib'ine güzel bir ümmet olmanın azim ve kararlılığını kuşanalım. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve âlem-i İslam'ın Mevlid Gecesi'ni tebrik ediyor; iyilik, takva ve güzel ahlakla bezeli bir hayatı bize ve çocuklarımıza bahşetmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

Basri BEKTAŞ
Eyüpsultan Müftüsü