05.01.2023

İstanbul’dan Pakistan’a Yardım Eli

İstanbul Müftülüğü Pakistan’a yardım elini uzatıyor. İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi iş birliğinde selin vurduğu Pakistan'daki afetzedeler için yardım kampanyası düzenlendi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul Müftülüğü, TDV İl ve İlçe Şubelerinin işbirliği ile gerçekleştirilen kampanya kapsamında İstanbul’da en yüksek miktarda yardım toplayan aynı zamanda da TDV İlçe Başkanı olan İlçe Müftülerini makamında kabul etti.

Eyüpsultan İlçesinden toplanan yardımları yerlerine ulaştırmak için Müftümüz Basri Bektaş emanetleri yerine teslim etmek üzere Eyüpsultan İlçesinden toplanan 244.734.00 TL yi İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’a teslim etti.

“Pakistan’a Yardım Eli” kampanyası kapsamında İstanbul genelinde 39 ilçede yaklaşık 4 milyon 500 Bin TL yardım toplandı. Pakistan'da etkili olan şiddetli Muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde milyonlarca insan etkilenmişti. Yağışlar sebebiyle Pakistan'da binlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı, 2 milyona yakın ev hasar gördü, bunların yarım milyonundan fazlası tamamen yıkıldı.

Yardım kampanyasında toplanan yardımların İstanbul Müftüsüne tesliminde TDV İstanbul Şubesi Yöneticisi Mehmet Fatih Sönmez’de hazır bulundu.