10.04.2024

Müftümüz Sn.Basri BEKTAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

“Onbir ayın Sultanı, Rahmet, bereket ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerif’in ardından; barış, kardeşlik rüzgârlarının bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramı’na bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar, Alemlerin Efendisi sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’e salât ve selamlar olsun.

Ramazan ayında gönüllerimiz, Allahın rahmetiyle yumuşarken; ellerimiz O’na açıldı, dünyanın dört bir yanındaki mağdur, mazlum Mümin kardeşlerimize canu gönülden dualar ettik.
Ramazan-ı Şerif’in eğiten, şifa veren, benliği ve bilinci tazeleyen günlerini yaşadık, gecelerini ihya etmeye çalıştık. İmsakın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi aldık. Kur’an’la, oruçla, fıtır sadakasıyla, zekâtla bedenimizi ve ruhumuzu arındırdık, Rabbimize yakınlaşmaya gayret gösterdik, hep birlikte irade eğitiminden geçtik.

Bu bayram, mahzunuz; çünkü ismiyle mukaddes, çevresiyle mübarek kılınmış Kudüs yaralıdır, Gazze yaralıdır, Filistin yaralıdır... Aylardır kardeşlerimize karşı azgın ve zorba bir topluluğun barbarca saldırılarına şahit oluyoruz.

Bu bayram hüzünlüyüz; zira hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan işgalciler, Kudüs’ün kutsiyetini ve insanlık için değerini ihlal etmektedir. Çocuk, yaşlı, kadın demeden masum canları şehit etmekte, Müslümanlara Filistin’de zulmetmektedirler.

Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, bu bayram günlerinin hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksâ, Gazze ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kardeşlerimin Ramazan Bayramını kutluyor, ülkemiz ve İslam aleminin sükun ve huzuruna, tüm insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.”

Basri BEKTAŞ
Eyüpsultan Müftüsü