25.06.2017

EYÜP GÜZELTEPE CAMİİ İBADETE AÇILDI

Aslı küçük bir camii iken dört sene önce yıkılarak yerine yapılan Güzeltepe Camii, 23 Haziran 2017 (28 Ramazan 1438) Cuma günü ibadete açıldı. Açılışa Milletvekili Hüseyin Bürger, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, eski Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Cuma namazından önce yapılan protokol konuşmalarında caminin önemi üzerinde duruldu ve başta camii derneği olmak üzere katkı veren kişi ve kurumların temsilcilerine dua edildi.
Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan namaz öncesi yaptığı konuşmada; İslam Dini'nin camiden başladığını ve camiden devam etmesi gerektiğini, bunun Hz. Peygamberin metodu olduğunu, aksi halde İslam'ın yozlaştırılmasını isteyen ve bunun için çalışan düşmanların işlerinin kolaylaştırılmış olunacağını, camilere gerektiği gibi sahip çıkılmasının zaruri olduğunun altını çizdi.
Kur'an-ı baştacı edip Hz. Peygamberi kenara iterek Kur'an-ı anlayacaklarını sanan bazı gafillerde bilmesi gerekir ki, anadalı Arapça olan Arap edebiyatının zirvesinde bulunanlar dahi anlayamayacağı için Allah Hz. Muhammed Mustafa'yı (s.a.v.) görevlendirmiş, o da bu görevi hakkıyla ifa etmiştir. Kur'an'ın ne dediğini öğrenmek isteyenlerin Hz. Peygamber'in hadisleri ve sünnetine tatbikatlı bakması zaruridir. Aksi halde İslam uydurulmuş bir din haline getirilmiş olur. Bunu yapanlar helak olmaya mahkum olurlar.
Camimize her kademede destek verenlerden Allah razı olsun. Camimiz hayırlı olsun. Cemaati bol olsun. Hidayete vesile olsun..