21.01.2022

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

19.01.2022 tarihinde İlçemiz Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda tüm personelimize yönelik Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Değerlendirme toplantısı yapıldı. Program Hz.Ali Camii İmam-Hatibi Mehmet ALMALI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftü Yardımcımız Hüseyin DEMİRHAN hocamızın Sahabeden örnekler vererek Din Hizmetinin kolay olmadığı, samimiyetle yapıldığı durumunda başarılı olunacağını belirterek hamdolsun Esenyurt İlçemizde başarılı çalışmaların olduğunu ifade ederek bir selamla konuşması yaptı. Ardından İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL’un projeyle ilgili  2021 yılında yapılan çalışmalarlın genel bir değerlendirmesi ile 2022 yılında yapılması planlanan faaliyetlerin sunumunu yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatih YILDIZ   halkımıza karşı çok büyük sorumluluğumuzun  olduğundan  bahsederek Aile ve Dini Rehberlik Bürosu çalışmalarının Merkez ve Taşradaki çalışmalarından örnekler vererek, çok güzel  Din hizmetlinin verildiğini, ancak bunun yeterli olmadığını, halkımıza daha iyi bir hizmet sunulabilmesi için  Kurum dışında Rehberlik Merkezlerinin açılarak  tüm vatandaşlarımızı kapsayacak faaliyetlere ağırlık verilmesini ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Mehmet Fatih TUNÇ Gençlik Merkezi çalışmalarından bahsederek bunların çok faydalı olduğunu ve sayılarının  artırılmasını ifade ederek,  planlı ve sağlam bir iradeyle gençlerimizin gönlüne girerek onların rahatlıkla kazanılabileceğini, aksi takdirde diğer art niyetli kişilerin tuzak ve insafına bırakılacağını belirterek toplantı sona erdi.
Toplantının başarılı verimli olduğu ve genel olarak katılımın iyi olduğu gözlendi.